Vrei să fii parte a inițiativei „Tech Women Ambassadors 2021”? Aplică la program pentru a inspira fetele și femeile care doresc o carieră IT 

 Proiectul TEKWILL și сomunitatea Tech Women lansează o nouă ediție a inițiativei „Tech Women Ambassadors”. Programul este menit să intensifice și să faciliteze transferul de cunoștințe, motivație și experiență între profesionistele din domeniul tehnologiei informației, dar și să încurajeze aspirațiile fetelor care vor să îmbrățișeze o carieră în această industrie.

Doamnele din sectorul IT, care-și doresc să devină parte a programului „Tech Women Ambassadors 2021” sunt încurajate să participe la concursul de selecție, completând formularul de înregistrare, până pe 7 decembrie 2020: https://forms.gle/ZskBujjjJF37wnjD6

Cele 11 Ambasadoare vor fi alese printr-un concurs public, iar candidatele trebuie să fie implicate în diverse domenii din industria IT și să aibă în spate inițiative de abilitare a femeilor în acest sector. 

Ediția 2021 a „Tech Women Ambassadors” va fi focusată pe următoarele teme:

  • Orientare în carieră
  • Antreprenoriat IT
  • Mentorat și coaching

Programul va include de asemenea evenimente lunare cu un caracter non-formal, conferințe, sesiuni de socializare, de orientare în carieră, de mentorat, schimb de experiență și alte forme de întruniri deschise tuturor doritoarelor de a cunoaște, explora, și valorifica oportunitățile de afirmare profesională în domeniul IT. 

Toate activitățile planificate vor fi organizate și moderate de Ambasadoarele alese, care vor beneficia și de suportul echipei comunității Tech Women.

Carina Tarlev, lidera Comunității „Tech Women”: „ „Tech Women Ambassadors” este un proiect despre și pentru femeile din domeniul Tehnologiilor Informaționale. Scopul nostru este de a lărgi comunitatea femeilor implicate în această industrie dar și de a contribui la crearea unui mediu primitor și atrăgător pentru ele.” 

Stefanie Ciutac, lidera Comunității „Tech Women”: “Inițiativa ”Tech Women Ambassadors” vine să încurajeze fetele și femeile să se manifeste în domeniul tech. 

O serie de podcast-uri lunare, meet-up-uri, dar și evenimente mult mai grandioase sunt create și implementate cu drag pentru comunitatea fetelor și femeilor care aspiră spre o carieră în domeniul dat.“

 Acțiunile și evenimentele din cadrul Programului „Tech Women Ambassadors 2021” vor fi realizate de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, în colaborare cu UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) cu sprijinul financiar al Suediei, în cadrul proiectul „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor” în parteneriat cu Proiectul „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” finanțat din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și al Suediei.

Platforma „Tech Women” este o inițiativă dedicată atragerii, susținerii și promovării femeilor în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) și creării condițiilor pentru participarea deplină a acestora în cea mai dinamică și profitabilă industrie a prezentului și viitorului. Tech Women reunește o multitudine de evenimente pentru schimb de experiență, transfer de cunoștințe, programe de mentorat, conferințe motivaționale, acțiuni educaționale și de facilitare a accesului la oportunități de carieră, creștere și afirmare profesională în sfera tehnologiilor.

Leave a Reply