Svetlana Demciucova

General Manager

Despre mentor

  • General Manager la Fintech Lab.
    Tech Women Ambassador 2021.
  • Co-founder Programului de Mentorat Tech Women, conceptului meetup-urilor “Vreau in IT. De unde incep.”
  • Mentor în prima ediție a Programului de Mentorat pe direcțiile Product Management și Quality Assurance.
  • Speaker și organizator al multiplelor evenimente organizate de către Tech Women în 2021.

Svetlana este General Manager la Fintech Lab, companie ce se ocupă de dezvoltarea produselor IT din domeniul fintech. Cariera sa profesională a început în calitate de Full Stack Developer, după care a coordonat echipa de dezvoltare a proiectelor outsource, având rolul de Project Manager.

După, a urmat o focusare pe Product Manager cu scopul de a crea cele mai inovative proiecte din domeniul Fintech. Odată cu creșterea produselor și a companiei, a avansat în poziția de General Manager, și acum coordonează compania care în continuare se focusează pe dezvoltarea, promovarea, mentenanța produselor Volt și OceanCredit.

Svetlana a absolvit colegiul Industrial-Pedagogic din Cahul ca inginer programator, după care și-a continuat studiile în domeniul IT la USM (Universitatea de Stat din Moldova) la facultatea de Fizică și Inginerie, specialitatea Tehnologii Informaționale. Activează în industria IT încă de pe băncile colegiului. Svetlana a fost mentor în prima ediție a programului de mentorat, în care a reușit să inspire câteva persoane și să le ghideze pe parcursul lor de reprofilare și obținerea primului job.

Svetlana este o persoana perseverentă și activă. Scopul ei este să încurajeze cât mai multe persoane să creadă în propriile puteri și să transmită cât mai multor oameni – experiența și cunostințele pe care le are.

Domenii de expertiză:

Leadership, Management, Product Management