Svetlana Demciucova

Product / Project manager
Volt Finance si OceanCredit

Despre mentor

Svetlana activeaza in IT din cursul 4,  fiind eleva al colegiului Industrial – Pedagogic din Cahul  (Iulia Hasdeu, acum). A inceput cu dezvoltarea aplicatiilor web folosind tehnologii PHP (Symfony framework), HTML, CSS, SQL (DB) si  deja de 4 ani activeaza in calitate de Project si Product Manageri. La momentul de fata, coordonand echipa de dezvoltatori, testeri si design pentru 2 produse din domeniul FinTech.

Svetlana a absolvit colegiul Industrial-Pedagogic din Cahul ca inginer programator dupa care si-a continuat studiile in domeniul IT la USM (Universitatea de Stat din Moldova) la facultatea Fizica si Inginerie, specialitatea Tehnologii Informationale.Tot atunci a aplicat si in proiectul Academy+Moldova, care activa sub franciza scolii Ecole 42 (Paris), care oferea o alta viziune a studiilor in IT. Pe parcursul studiilor la USM a finisat cursuri “Manual si Automation testing” oferite de catre compania Allied Testing.

Svetlana  este  mentor in comunitate Mesto.co unde acorda sprijinul si ghideaza persoane care doresc in IT si nu demult a devenit Tech Women Ambassador 2021 unde impreuna cu Alina Scutaru au organizat un meetup “Vreau in IT. De unde Incep?” in care sa discutat cum sa ajungi in IT.  

Svetlana este o persoana perseverenta si activa. Scopul ei este de a incuraja cit mai multe persoane care o sa creada in propriile puteri. Ea este de parerea ca cunostintele pe care le are, trebuie sa fie impartasite cu cit mai multi oameni.