Ana-Maria Brânza

IT Project Manager Orange Systems

Despre mentor

Ana-Maria coordonează proiectele Data și Big Data din cadrul departamentului IT, Orange Moldova.

A absolvit facultatea de IT, programul cu predare în limba engleză din cadrul UTM, iar în timpul anilor de studii a fost selectată ca finalistă în cadrul programului Global UGRAD, beneficiind de o bursă de studii în SUA.

A studiat timp de un semestru Computer Science la West Virginia University(SUA). Cunoștințele dobândite îi sunt de mare folos în rolul curent de manager de proiecte. 
Pe parcursul carierei sale a fost implicată în mai multe inițiative și proiecte.
În 2014 a devenit membru al organizației BEST (Board of European Students of Technology), iar 4 ani mai târziu a fost selectată în echipa de management al organizației la nivel internațional, coordonând departamentul de Relații Corporative BEST.

 În 2017 a aderat la Clubul Ingineresc MicroLab, iar în 2020 a fost nominalizată pentru poziția de membru  al board-ului de supervizare. Tot în 2017, împreună cu câțiva colegi a fondat FAF ONG, o comunitate a studenților în  IT, din cadrul facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM.

În 2018 a lansat inițiativa ”Liga Studentelor în Inginerie”, care are drept scop crearea unei comunități puternice și încurajarea studentelor în inginerie. Actualmente, în rolul de Tech Women Ambassador, ar vrea să continuie cu același scop și viziune – creșterea comunității și încurajarea femeilor în tech.