Alina Scutaru

IT Recruitment & Employer Branding Manager

Despre mentor

Alina a absolvit facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicarii, USM. După facultate și-a urmat direcția în domeniu, fiind prezentatoare la câteva posturi de Radio. În scurt timp, și-a început cariera în IT, cu poziția de Copywriter într-un startup IT, fiind implicată în proiecte de recrutare. Ulterior, această experiență a ajutat-o să pășească în direcția de It recruitment. 

La moment este Recruitment și Employer Branding Manager în cadrul companiei Inther Software Development precum și Tech Women Ambassador al anului 2021.

Domeniul său de activitate presupune recrutarea, atragerea candidaților în companie precum și promovarea imaginii ISD pe piața IT din Moldova.
Până în prezent, Alina a fost implicată în mai multe proiecte ca promotor al domeniului IT, precum și invitată ca speaker în cadrul mai multor prezentări, webinare unde a dezvăluit din experiența sa precum și sfaturi utile doritorilor de a cunoaște ce calități trebuie să întrunească un viitor angajat, cum arată un CV ideal, ce trebuie să faci ca să ajungi la un Internship, dar și a organizat mai multe activități precum meetupuri, podcasturi, brunch-uri fiind în calitate de ambasadoare al domeniului tech.

Domenii de expertiză:

IT Recruitment, Recruitment Marketing, IT Basics for IT Recruiter, Personal Growth, Professional CV/Profile, Preparation for an Interview, Agile, Soft Skills.